XioCo får en overhaling!

15. april i år ble det offentlig at XioCo og MCNO skulle sette seg sammen å jobbe for et felles mål – dette blir det endringer på og XioCo får en lenge etterlengtet overhaling!

Splittelse

Det var altså 15. april i år XioCo og MCNO, også kjent som Minecraft Norway, bestemte seg for å jobbe sammen om et felles mål rundt våre servere, men dessverre ble ikke planen slik som vi begge ønsket. Av den grunn har vi sammen blitt enige om å heller gå hver vår vei – mot hver våre mål.

XioCo takker MCNO for et spennende år med mye moro, og ønsker MCNO lykke til med deres nye planer rundt deres server(e).

For oss i XioCo er dette ikke noen form for stopp – heller tvert imot. Vi har de to siste månedene jobbet intenst for et helt nytt XioCo som skal lanseres neste år.

Vi har nøye gått gjennom hva som kan gjøres bedre, både for oss som jobber i XioCo og for publikumet XioCo har.

 

Overhaling

Det som har vært på plakaten vår er serveren vår – «hva kan vi gjøre for å skape en bedre og mer brukervennlig server?»

Etter mye frem og tilbake har vi kommet frem til en løsning som gjøre serveren bedre teknisk, bedre for oss som jobber med den og ikke minst bedre for brukerne av serveren.
Vi har tatt våre brukere og deres opplevelse av serveren som vår førsteprioritet i våre avgjørelser.

Utfordringen i dag er at serveren vår mangler et system for å unngå grief og sikkerhet mot tyveri av spill-gjenstander. Flere av våre brukere har også stort ønske om å kunne plassere vann selv og også å kunne bygge mer i fred uten å bli forstyrret av andre.

Vår nye server skal fikse opp i nettopp dette!

 

Ny server!

Etter fire år med erfaring på systemet vi bruker i dag har vi lært at grief og tyveri MÅ settes en stopper for. Vi ønsker at våre brukere skal kunne ha det moro på vår server uten å være bekymret for at en eller annen der ute skal ødelegge det du har bygget på over så lang tid. Vi mener å ha kommet frem til en løsning som vil gi deg en mye bedre opplevelse på XioCo!

For at du lettere skal forstå hvilke endringer som gjøres ønsker jeg å føre opp to lister. Først en liste som viser utfordringene vi har i dag, deretter en liste over de nye funksjonene vi har laget som fikser opp i nettopp disse utfordringene.

Utfordringene med dagens server:

1. Lagg – grunnet et unødvendig og komplisert system rundt registrering av hver blokk som blir plassert oppleves det lagg på serveren.
2. Grief – grunnet at vi lar hvem som helst bygge hvor som helst opplever brukere hele tiden at det dem bygger blir nedgravd av andre spillere.
3. Rot – grunnet at vi tillater bygging hvor som helst blir det også fort rot på serveren, noe som ikke tar seg bra ut.
4. Vann og lava – brukere kan ikke plassere vann og lava selv, og blir ofte sittende å måtte vente på stab.
5. Kommandoer – serveren har alt for mange kompliserte kommandoer og funksjoner.
6. Tyveri – flere brukere opplever at andre stjeler ting fra dem.
7. Staben – vi ønsker å skape mer moro og lek på serveren, men blir stadig opptatt med å rette opp i feil, grief, tyveri og bagateller på serveren.

Så som du kan se er det altså mye med XioCo-serveren som ikke fungerer og som vi absolutt må fikse opp i – en gang for alle.

Følgende er en liste som beskriver kort de nye funksjonene til XioCo.

1. Eget område – alle spillere vil få utdelt et eget område eller tomt hvor som helst på kartet. Her er det kun DU som kan bygge og rive, her er det du som har kontroll.
2. Inviter andre – du kan invitere andre du stoler på til å bygge på din egen tomt.
3. Vann og lava – du kan plassere vann og lava helt fritt på ditt eget område.
4. Besøk – andre kan besøke ditt område, og bruke dine butikker, uten at de på noen som helst måte kan ødelegge noe for deg.
5. Oversikt – du vil ti len hver tid har full oversikt over hva du har solgt mest av og hvor mye du har tjent i dine butikker.
6. Kommandoer – vi jobber nøye for å unngå at serveren har kommandoer. Vi ønsker å gi brukerne muligheten til å kun peke å klikke.
7. Rot – rot på serveren vil bli fortid. Grunnet et genialt system vil landskapet rundt alle brukertomter hele tiden se friskt og frodig ut. Ja, du kan fortsatt bygge og rive i villmarken, men hvordan vi har løst dette fra å bli et problem ønsker vi å holde hemmelig enda!
8. Ressurser – serveren vil aldri, og da mener vi ALDRI gå tom for ressurser. Du kan finne resurser på gode gamle måten ved å grave i landskapet, eller du kan dra inn i våre nye ressurs-dimensjoner.
9 . Tyveri – vi gir også spillerne muligheten til å gjøre byttehandel med hverandre gjennom et system som gjør det umulig for deg å bli lurt eller svindlet – og alt gjøres via kun et par klikk.
10. Staben – grunnet at ting denne gang er nøye planlagt for å fungere slik at folk slipper å konstant oppleve problemer på vår serveren vil staben også få mer tid til å fokusere på andre ting – som leker og moro sammen med dere.

Vi gjør obs på at dette er bare brøkdeler av det nye som kommer til XioCo, men dette var for å gi deg som leser en forståelse over hvor XioCo er på vei denne gang – vi har altså hatt brukervennlighet som vår første prioritet!

 

Betyr dette nytt kart?

Ja, dette betyr selvfølgelig et helt nytt kart. Og det er helt sikkert noen som sitter å lurer på om de vil miste alt de eier.

Dette er et problem som alltid vil oppstå når det er kart-skifte, enten du vil eller ei. Men vi mener å ha kommer frem til en løsning som gjør det mulig å flytte over noe av det du har jobbet for til det nye kartet.
Alle som spiller på vår server vil få en mulighet til å overføre verdisaker gjennom et system under utvikling – mer informasjon om dette kommer etterhvert.

Så dette betyr et helt nytt kart, men denne gang et helt annerledes kart. For å ta noen eksempler vil det meste av store hav bli fjernet for å gi mer landskap å leke på, plugin vil få en kraftig overhaling og spawn blir ikke lengre en by bygget av XioCo, men heller en by dere skal få være med å bygge.

 

Når skjer dette?

Nøyaktig når denne endringer trer i kraft er vanskelig å si her og nå, men det blir tidlig neste år. Vi ønsker å få dette gjennomført fortest mulig. Av den grunn har vi også allerede utviklet store deler av det nye systemet. Før serveren i det hele tatt blir lansert på ny kommer vil til å kjøre både lukket og åpen beta-testing.

Det vil si at en helg kommer vi til å åpne serveren kun for utvalgte, som skal få lov å bli med å teste serveren. Deretter vil det blir gjort en åpen beta-test hvor hvem som helst kan logge på vår server i løpet av en helg, slik at serveren kan testes.

På denne måten vet vi at når vi først lanserer og åpner serveren for godt, så vil alt fungere optimalt!

Håper vårt publikum vil sette pris på disse endringene – disse endringene gir oss i staben muligheten til å fokusere på utvikling i stedet for å fokusere på problemer som stadig oppstår på serveren vår.

 

 

 


31 kommentarer

 1. Morten Dalbakk november 23, 2015 7:34 pm 

  For det første, vil det nye kartet bli begrenset, eller uendelig?

  Er det mulig at dere kunne satt inn en mod som gjør at vi kan ta ned et tre med en gang, i stede for å kappe blokk for blokk.

  Og så for det siste, vil bare donorer kunne komme inn på beta-testingen av den nye serveren, håper virkelig på det.

  • Addexio november 23, 2015 9:46 pm 

   Det blir mer eller mindre ubegrenset – uendelig er dessverre umulig.

   Det er allerede lagt inn funksjon at trær faller i det du hogger dem ned. Samme med sopper.

   Mest sannsynlig er det de som har donert som får bli med med på lukket beta-testing :)

   • Sander65 november 30, 2015 7:44 pm 

    1. Kommer tomtene på den nye Xioco til å bli sånn at du må bruke emeralds for å utvide tomten? eller blir den bare større av seg sjølv? Eller blir det sånn at du får et visst stort område som er f.eks 1000×1000? og er det fortsatt /home 1 og /home 2 og /home 3 da?
    2. Når du lager f.eks en scriptmine/stripmine…hvis du graver bort til en annen scriptmine/stripmine, møter man på den da sånn at du kommer inn på tomten dems? eller stopper man opp og sånt? jeg håper det bare blir sånn at det blir så godt sikret at sånt som pistons ikke kan ødelegge anres blokker og at vi har keepinventory
    3. Hadde også vært kult med noen minigames som PVP og labyrinter og gjemsel kanskje :D

    Hilsen: Sander65

    • Sander65 november 30, 2015 7:46 pm 

     Hørtes litt dumt ut det med scriptmine greiene…det ble ikke riktig sammenheng, men håper du skjønner xD

  • Addexio november 23, 2015 10:34 pm 

   Akkurat den delen har vi ikke diskutert enda. Det viktigste for oss i denne omgang er å få opp en server som fungerer bedre for dere som brukere av serveren.

   Deretter legger vi inn eventuelle slike ting som Junior-rank! :)

 2. Kennethjs98 november 23, 2015 11:49 pm 

  Siden det byttes kart regner jeg med at Sponsorrankene også gjør det? Event. mulig å få de tilbake?

  • Addexio november 24, 2015 9:23 am 

   Alle som er sponsor vil beholde sin sponsor-tittel, og vil også få tilgang til eksklusive tomter i spawn. :)

 3. xbrawz_TreTopp november 25, 2015 5:16 pm 

  Jeg bare lurer, blir det en eller annen måte og laste ned dette kartet som er nå? Jeg og noen kompiser har bygget en ganske stor by, du har jo vert der og sett selv :P
  Hadde vært ganske dumt om den forsvant :/

  Hvor store blir omerådene vi kan bygge på i utmarken? 100×100?

  • jimbo8 desember 15, 2015 11:37 am 

   Du får ta med deg en full inventory med items over til den nye serveren.

 4. KongMini november 27, 2015 6:14 pm 

  Blir brukere som er bannet på den nåværende servern bli unbannet på den dakommende servern?

  • jimbo8 desember 15, 2015 11:37 am 

   Om ikke alle, blir mange unbannet. Vi skal ha en storopprydning i ban-databasen vår.

 5. pyrio14 desember 6, 2015 8:40 pm 

  får vi ta med ting fra den gamle serveren til den nye serveren?
  er det store byggetomter, for jeg liker å bygge store bygg?
  og blir forsatt /bank komandoene å vere der?

  • jimbo8 desember 15, 2015 11:37 am 

   Du får ta med deg en full inventory med items over til den nye serveren. Du kan selv utvide tomten din etter behov hvis du trenger mer plass, og vi får et helt nytt banksystem.

 6. Brage0901 desember 18, 2015 9:27 pm 

  Jeg vil ha sponsor, men får ikke kjøpt, hva skal jeg gjøre da? For vil virkelig få en eksklusiv
  tomt i spawn D:

  • Brage0901 desember 18, 2015 9:42 pm 

   Og, for oss som har masse gull i kontoen, får vi over det, eller blir det helt nytt banksystem med nye type penger? I så fall, hvilke type penger? xD Og får sponsorer to eller fler tomter? :3

 7. pyrio14 desember 19, 2015 10:33 am 

  Hva med rustning, blir det sån at vi kan ha den på oss eller må den være i inventory?

 8. pyrio14 desember 27, 2015 9:22 pm 

  hva med enderchest, blir innholdet overført eller blir det med serveren i graven?

 9. pyrio14 desember 27, 2015 9:23 pm 

  hva med enderchest, blir innholdet overført til den nye serveren?

 10. josse januar 2, 2016 2:51 pm 

  Har noen spørsmål:
  1. Vil du bare starte med en tomt som er din, eller kan du gå rundt til du finner deg et sted du vil bruke?
  2. vil du få flere steder som er «dine» enn bare et sted? (F.eks. kan du ha et område i Overworld, et område i Nether og et område i The End?)
  3. vil områdene være fra høyeste bygingspunkt til laveste bygingspunkt (Fra Bedrock til du ikke kan bygge høyere)
  4. Vil vi kunne bygge våre egne Netherportals eller blir det bare en portal i spawn?
  5. Siden det skal bli færre kommandoer på serveren så lurte jeg på, kan dere beholde hjem-kommandoene så vi kan reise tilbake til tomta vår (Eventuelt tomtene hvis vi kan ha flere tomter) og kan dere beholde tpa kommandoen?
  6. Dere skal fjerne store hav fo å gi mer byggeplass, men det er i minecraft en del Mob-/xp-farms som må være midt utpå et stort hav for å fungere, Kan dere prøve å finne en løsning på dette?
  7. Hvor store tomter blir det? og er det mulig å utvide tomtene?
  Vet at jeg kan høres litt negativ ut med alle spørsmålene mine, men jeg setter virkelig pris på arbeidet dere i Xioco gjør for at vi som sitter og spiller her hjemme skal ha det gøy. Godt jobba! :)

  • Addexio januar 7, 2016 1:10 pm 

   1. Du kan gå rundt å plukke ut den tomten du ønsker å ta over – så lenge den er ledig.

   2. Dette har vi ikke satt prioritet på. I starten vil Nether og The End være fritt vilt. Men vi diskuterer tomte-system i andre dimensjoner også.

   3. Det vil være fra topp til tå.

   4. Alle skal få tillatelse til å bygge egne portaler.

   5. Kommandoene vil fortsatt være der, men vi vil også kunne tilby muligheten til å utføre kommandoene utenfor chatten. F.eks ved høyre-klikking osv.

   6. Vi er faktisk ikke så veldig glade i store farms, spesielt ikke de som er redstone styrt og automatiske. Dette skaper lagg på servere.

   7. Vi er ikke bestemt på hvor store tomtene skal være enda. Dette finner vi ut i betatestingen sammen med dere. Det som ligger ute som forslag nå er 6×6 chunks (en chunk er 16×16 blokker).
   Mulighet for utvidelse er under diskusjon enda.

   Og nei, ingenting negativt med det du spør om! :)

    • Osteloff_plays januar 15, 2016 10:51 pm 

     Man må bare vite IP, så skriver du inn den og Voila! Så kan du bare nyte livet med gaming xD

 11. Osteloff_plays januar 15, 2016 10:50 pm 

  Beholder man stuffet i enderchest da serveren får nytt map? Bare så du vet det Addexio, jeg er uten tvil din ALLER STØRSTE fan, uansett hva andre folk sier :D Fortsett med den gode jobben dere i XioCo gjør, så skal jeg love dere at dere kommer VELDIG langt :D Hilsen Osteloff_plays

 12. Sunny_Drummy1 januar 19, 2016 5:46 pm 

  Når kommer serveren? Kan man forvente at den er klar til sommeren eller må man vente til sånn neste år?

 13. DeinoTheDino mars 23, 2016 10:03 pm 

  Jeg er sponsor på XioCo, og jeg lurer på når er serveren klar. Og ca. når skal serveren bli testet, blir den testet av sponsorer eller trekker dere randome folk, eller en konkoranse?

Legg igjen en kommentar