Euro Truck Simulator 2 – Multiplayer

Euro Truck Simulator 2 finnes nå også i multiplayer, takket være en mod utviklet av en vennegjeng fra polen.

euro-truck-simulator-2-hack

EN OPPLEVELSE

Du hekter på lasten, følger GPS’en og kjører for å levere i tide.
I starten av min spilletid i Euro Truck Simulator trodde jeg spillet var kun et standard bil-spill, som jeg har null interesse for – der tok jeg grundig feil. Jeg har kastet bort alt for mye tid i dette spillet, hvor tiden flyr som om du har sovet hele tiden!
Selv om det eneste du gjør i spillet er å kjøre fra et punkt til et annet er det en gigantisk opplevelse å kunne kjøre langs en motorvei og se på landskapet spre seg foran deg. Så klart blir det jo bare enda bedre når du hører P4 på radioen i lastebilen og Johnny Cash fyrer løs! Hodet ditt er i en helt annen verden, og du har det konstant moro!

Men det var noe som manglet…

ets1

MULTIPLAYER

Ja, nettopp! Muligheten til å ha denne opplevelsen sammen med dine venner, lage et firma og kjøre i en konvoi! Etter 2 år med ensomhet i lastebilen hadde endelig en gjeng fra Polen bestemt seg for at nok er nok, en Multiplayer mod må lages!

En facebook gruppe ble laget av en vennegjeng som sverget at de skulle lage en Multiplayer Mod som fungerte. Lite tillit ble gitt til dem ettersom utviklingen i starten tok svært lang tid, men som ordtaket sier - den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!

Moden ble gitt ut i en veldig tidlig Alpha-versjon, som da naturligvis var stappet med bugs. Men de av oss som var skikkelige blodfans av Euro Truck Simulator presset oss gjennom versjonen og hjalp dem med å kartlegge bugs som absolutt måtte bli fikset!
De største problemene var folk som kjørte i ekstrem stor fart og krasjet inn i deg, tilfeldige fall gjennom kartet, servere som krasjet, andre lastebiler som hakket langs veiene og ikke minst kollisjons-soner!

ets2

PROBLEMER

Skaperne av spillet forventet ikke at så mange spillere ville være interessert i moden da de åpnet en server for Europa og en for Amerika - begge to med plass til 2500 spillere. De ble fylt opp på få sekunder og serverne krasjet i ny og ned. Ettersom dette ble deres største prioritet i starten kom et nytt problem fram; kollisjons-soner.

Kollisjons-soner er områder hvor spillere kan krasje i hverandre uten å ta skade. Byer og firmaområder skulle alle være markert slik at ingen kunne kollidere mens dem leverte eller plukket opp varer, men mange steder var rett og slett blitt glemt av utviklerne. Dette endte i lange køer, trafikkulykker og ikke minst lagg.
Så mange spillere sittende fast på et og samme punkt på kartet endte med at mange servere krasjet.

datcoll

FORBEDRINGER

Grunnet disse ganske alvorlige problemene ble det bare mindre og mindre spillere på serverne. Det var oppdatering etter oppdatering (ca. 3 stykk oppdateringer daglig) og folk gikk til slutt lei.
Men dette polske utviklerteamet har jobbet på som helter og fikset problemer helt siden starten, og vi har nå en veldig stabil versjon av moden.

Jeg prøvde meg fram nå nylig og opplevde noe helt annet en hva jeg gjorde før. Det har nesten blitt til hva vi alltid hadde ønsket oss. Folk kan ikke lenger kjøre i toppfart og krasje inn i deg uten grunn, alle kollisjons-områder er fikset og du kan nå cruise rundt i et community som faktisk respekterer hverandre.

Jeg har allerede sittet i 4 timer å kost meg med denne nyeste versjonen av moden!

qj3fyl35Wnk

INSTALLERING (Oppdatering 25.08.2014)

Du kan installere moden på denne nettsiden: http://www.ets2mp.com/
Her er det bare å følge instruksene du får på skjermen så vil det funke!

NB! Du må ha Euro Truck Simulator 2 installert på forhånd!

På denne nettsiden vil du også finne ut av server status, forumet deres osv.

OPPSUMERING

Alt i alt  har denne moden blitt ekstremt bra og kan skape mange timer med moro! Du må lete veldig lenge før du finner noen form for bedre mod til Euro Truck Simulator enn denne. Et fantastisk miljø som respekterer andre spillere og skaper fantastisk stemning!

Jeg gir selve moden 7/10!

Fortell oss gjerne hva du synes om Euro Truck Simulator 2 i kommentarene nedenfor! Vi sees på motorveien!


13 kommentarer

 1. mikmar august 23, 2014 4:21 pm 

  Jeg vil gi moden 7/10 selv. Liker Multiplayer og håper det utvikles i lang tid! :D

 2. KristianNomel august 25, 2014 5:01 pm 

  Instrukser på hvordan du laster ned moden står nå i teksten! :)

 3. Wiggen august 28, 2014 11:37 pm 

  Hvis noen vil spille så legg meg til på skype :): nixies_1

 4. Marcus Evjen september 6, 2014 7:16 pm 

  Hei jeg har ikke Euro truck 2 på steam men jeg har den på PCen fordi jeg kjøpte den i butikken. kan jeg fortsatt bruke multiplayer mod?

 5. Christer135 september 13, 2014 4:59 pm 

  Nei, du kan ikke det Marcus, du må ha steam. Men du har fått en produktkode med spillet, den koden legger du inn i steam, da får du spillet fra steam, og da kan du spille multiplayer. :-)

Legg igjen en kommentar